Archive for Mayıs, 2018

3A-3B Ulaşım Araçları

 

DERS ADI: Hayat Bilgisi.          

TEMA ADI: Dün, Bugün, Yarın.

KONU: Ulaşım Araçları Gelişiyor.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR:  Ulaşım araçlarının geçmişten günümüze nasıl bir değişim geçirdiğini araştırarak bulgularını sınıfta sunar.

SÜREÇ: Ulaşım araçları ile ilgili bilmeceler sorularak konuya dikkat çekildi. Eski ulaşım araçları ile yeni ulaşım araçlarının görselleri karşılaştırıldı. Ulaşım araçlarının zaman içinde neden değiştiği sorularak sınıfta bir tartışma ortamı oluşturuldu. Ulaşım araçları ile ilgili çeşitli afişler ve maketler yapıldı. Geziye gidildiğinde darama çalışması yapıldı. Afişler ve maketler tanıtıldı. Trene binildi. Makinistle konuşuldu. Eski buharlı trene binildi. Eski tren ile yeni tren karşılaştırıldı.  Çeşitli fotoğraflar ve videolar çekildi. Okulumuza geri dönüldü. Oluşturduğumuz ürünler okul panosunda sergilendi.

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.

3A-3B Canlılar Dünyası

DERS ADI:  Fen Bilgisi.             

TEMA ADI: Canlılar Dünyasına Yolculuk.

KONU: Fasülyenin yaşam döngüsü.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR: Çevremizdeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır.

Bir bitkinin yaşam döngüsünü gözlemleyip sunar.

Doğal çevrenin canlılar için öneminin farkına varır.

SÜREÇ: Önceden öğrencilerimizden plastik bardak, arpacık soğan, 4 tane fasulye, 4 tane nohut, pamuk, kâğıt havlu, saksı, toprak istedik. Fasulyeleri ve nohutları plastik bardak ve pamuğa yerleştirdik. Soğanları toprağa, saksıya diktik. Hepsini camın önüne yerleştirdik ve her gün suladık. Bir saksımızı da kitaplığımıza koyduk. Her gün suladık. Camın önündekilerle, kitaplıkta duran bitkiyi karşılaştırdık. Gözlemlerimizi defterlerimize not ettik. Yaptığımız çalışmaları okul panosunda sergilemenin haklı gururunu yaşadık…

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.

3A-3B Doğal Afetler

DERS ADI:  Hayat Bilgisi.         

TEMA ADI: Dün- Bugün- Yarın.

KONU: Doğal Afetlere Hazırız.

SÜRE: 4 x 40

KAZANIMLAR:  Doğal afetlerden korunabilmek için çözüm yolları üretir.

SÜREÇ: Doğal afetler ile ilgili çeşitli görseler sınıfta paylaşıldı. Öğrencilerin yorumları dinlendi. Resimler ve isimleri ile ilgili eşleştirme oyunu oynandı. Oyundan yola çıkarak yapacağımız geziye dikkat çekildi. Her öğrenci kendi tehlike panosunu oluşturdu. Bu panolarda doğal afetler ve onlara karşı alınabilecek önlemler, acil telefonlar yer aldı.  İtfaiye Müdürlüğüne gidildi. Yetkili kişilere hazırladığımız sorular soruldu ve ders sunumu yapıldı. İtfaiye aracına binildi. Yangın esnasında yapılması gerekenler konuşuldu. Yangın hortumunu tutarak, küçük itfaiyecilerimizi harekete geçirdik.  Çeşitli fotoğraflar çekildik. Okulumuza geri döndük. Tehlike panolarımızı ve hazırladığımız maketleri okul panosunda sergiledik…

ÖĞRETMENLER: Seda Mermerkaya ve Osman Özelgül.